101CAFFE, sladké, káva, recept

Kávový bavorský dezert

štvrtok 29 novembra 2018
bavareseBavorský koláč je francúzsky dezert, pričom varianty tejto sladkej, zamatovej textúry sú založené väčšinou na báze ovocia. Na 101CAFFE’ sme pre vás pripravili tip na lahodný nepečený kávový  dezert. Recept je vhodný pre 4 osoby.
 
 
Ingrediencie:
 
2 šálky kávy
60 g cukru
2 vaječné žĺtky
170 g čerstvej smotany
170 g plnotučného mlieka
6 g želatíny
horká čokoláda na zdobenie
 
Postup:
Opatrne si vymiešame vaječné žĺtky s cukrom v miske. Pridáme mlieko a stále miešame na miernom plameni až pokiaľ nezhustne.
 
Do druhej misky dáme kávu, šľahačku a miešame pokiaľ krém nezhustne.  Potom ho dáme do chladničky aspoň na 10 minút.
 
Po 10 minútach krém vyberieme a pridáme ho do ešte teplého krému. Miešame ho pokiaľ sa nám nerozpustí. Pripravenú hmotu môžeme vyliať napríklad do formičiek veľkosti muffinu a necháme ju v chladničke aspoň 8 hodín.
 
Na prípravu môžete použiť akékoľvek espresso, našu ponuku nájdete tu.
Powered by Passepartout