101CAFFE, hrebenatky, čakanka, káva, recept

Hrebenatky s čakankovým šalátom a kávou

pondelok 18 júna 2018
Hrebenatky s čakankovým šalátom a kávou Netradičné, originálne a chutné. To je recept na mušle s puntarelle šalátom a kávou. Punteralle je veľmi chutná neskorá odroda čakanky pestovaná v Katalánsku, ktorá dochutená neobvyklým prvkom, ako je káva, dokonale dolaďuje chute tohto jedla. 

Ingrediencie: 
Puntarelle (čakanka) 
káva
soľ
olej
korenie
mandle
mušle
citrónová kôra 

Postup: 
Dôkladne umyte čakanku, aby ste ju očistili od zeminy. Nakrájajte čakanku na malé kúsky, potom ju vložte do misy s vodou a ľadom, aby sa zachovala farba a ostrosť. 

Pripravte si kávu, dajte ju do hrnca a nechajte ju ohriať, kým sa nezníži o polovicu jej objemu. Primiešajte do kávy soľ, olej a korenie. Opečte mandle v rúre pri teplote 180°C po dobu 5 minút. Vylejte vodu z misky s čakankou a zmiešajte ju s kávovou omáčkou. Odstráňte mušle z obalu a opečte ich na panvici až pokým na každej strane nebudú zlatisté. 
Servírovanie: umiestnite čakanku do stredu taniera, položte hrebenatky cez čakanku, doplňte opekané mandle a citrónovú kôru. 

 
Powered by Passepartout