101CAFFE, sladké, káva, recept

Cappuccino cheesecake

utorok 09 októbra 2018
cappuccino-cheesecakeJe ľahký a chutný dezert! Cesto je ochutené kávou, zatiaľ čo krém je obohatený o chuť kondenzovaného mlieka.
 
Ingrediencie:
 
1 vajce
100 ml slnečnicového oleja
150 g práškového cukru
400 g hladkej múky
1 šálka kávy Jamm‘Ja
1/2 kypriaceho prášku na pečiva
1 vanilkový cukor
 
Plnka:
500 g ricotty
1 vajce
150 g kondenzovaného mlieka
 
Postup:
 
Rúru si dáme vopred rozohriať na  180 ° C. Budeme potrebovať formu s priemerom 18 - 22 cm, ktorú vyložíme papierom na pečenie.  
 
Cesto:
Pripravíme si šálku kávy a necháme ju vychladnúť. Vo veľkej mise rozmiešame vajce, olej a cukor. Pridáme šálku kávy a znova premiešame. Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor, pokračujeme v miešaní až kým nedosiahneme spracovateľné cesto.
 
Plnka:
Zmiešame vajíčko a riccotou v miske strednej veľkosti, pridáme kondenzované mlieko a miešame pokiaľ nedosiahneme hladký krém.
 
Na záver najskôr vylejeme do formy cesto, ktorého povrch zarovnáme. Na zarovnaný povrch vylejeme plnku a vyhladíme. Cheesecake pečieme pri teplote 180 ° C asi 50 minút.
 
Powered by Passepartout